fbpx

Voorlezen met het vertelkastje

voor het basisonderwijs en de kinderopvang

vertelkastje bijbelverhalen voorlezen

Voorlezen in de klas of in je groep – wat een heerlijk moment is dat! De kinderen zijn vertrouwd met jouw vertelstem. Ze luisteren geboeid. En onderzoekend bekijken ze de plaatjes.

Met het vertelkastje wordt voorlezen écht een feestje. De afbeeldingen komen duidelijk in beeld voor de hele groep. En jij hebt je handen vrij: dat maakt het vertellen of voorlezen een stuk plezieriger.

Hoe werkt het?

Het vertelkastje

Het kastje zet je goed zichtbaar op een tafel. Je schuift de losse bladen van een verhaal rechtop in het vertelkastje*. Het is aan de zijkanten open, zodat je de bladen er één voor één uit kan trekken. Een soort slideshow, maar dan levensecht!

Veelkleurige platen

De verhalen bestaan uit 10 tot 15 stevige, losse kaarten op A3, elk met een grote afbeelding in kleur. Zo zien de kinderen plaat voor plaat het verhaal voorbijkomen, terwijl jij erbij vertelt. De verteltekst staat op de achterkant.

Instapmodel

Wil je het voorlezen met het vertelkastje eerst eens proberen? Bestel dan het vertelkastje van MDF bij de vertelplatenset: een eenvoudig en betaalbaar model dat je makkelijk zelf in elkaar zet. En na het voorlezen berg je ’t even makkelijk weer op!

Meerdere combinaties mogelijk

(Al honderden scholen gingen jou voor…)

Combinatie 1.

Verhaal + vertelkastje

 • Eén verhaal, keuze uit: 
  Kerst, Pasen, Ark van Noach, Begin, Jona, Goede herder, Bergrede, Ruth;
 • Vertelkastje ‘DIY’ om zelf in elkaar te zetten.
 
t.w.v. € 44,90 
 

Combinatie 2.

Twee verhalen + vertelkastje

 • Twee verhalen, keuze uit:
  Kerst, Pasen, Ark van Noach, Begin, Jona, Goede herder, Bergrede, Ruth;
 • Vertelkastje ‘DIY’ om zelf in elkaar te zetten.
 
t.w.v. € 74,85

Combinatie 3.

Drie verhalen naar keuze

 • Drie verhalen, keuze uit:
  Kerst, Pasen, Ark van Noach, Begin, Jona, Goede herder, Bergrede, Ruth.
 
 
t.w.v. € 89,85

 

‘Het verhaal is overbekend, maar toch boeit het van het begin tot het eind. Zo wordt het voorlezen van een Bijbelverhaal een theatervoorstelling.’

– Nederlands Dagblad over De ark van Noach

*) Het vertelkastje is een veel gebruikte voorleesmethode in het onderwijs en in de kinderopvang. Het kastje staat stevig op een vlakke ondergrond. De illustraties zijn goed zichtbaar voor de kinderen. En jij hebt je handen vrij terwijl je vertelt. 

De afbeeldingen zijn gedrukt op losse, stevige vellen van A3-formaat, en voorzien van een kras- en watervaste laag. Die kunnen dus wel tegen een stootje!