fbpx
Het verhaal van Kerst is misschien wel het bekendste uit de Bijbel. Op die donkere dagen aan het eind van het jaar is het heerlijk om met de kinderen een sfeervolle kerstsfeer te creëren. Daar hoort ook verhalen vertellen bij. Met de Kerstvertelling van De Schatkoffer breng je de kinderen helemaal in de kerststemming. Bekijk hier een paar afbeeldingen:

Kerst: de geboorte van Jezus

Hele geschiedenis van Kerst

Willeke Brouwer maakte de illustraties voor Kerst: De geboorte van Jezus. De engel die Maria bezoekt, de reis van Jozef en Maria naar Bethlehem, de geboorte in de stal, het bezoek van de Wijzen uit het Oosten — elk fragment uit het verhaal komt aan bod, in dertien prachtige illustraties.
De frisse, eenvoudige teksten van Alianna Dijkstra op de achterzijde helpen je direct met het verhaal op weg: er is een vertelversie voor de allerkleinsten en een versie voor vier-plussers.

Kerst in twee versies

Het Schatkofferverhaal van Kerst vertel je met de kamishibai voor een groep kinderen. De kinderen in je groep gaan in een halve cirkel zitten (op stoeltjes, banken of misschien op grote kussens), en de kamishibai plaats je op een laag tafeltje. Dankzij de grote vertelplaten zijn de afbeeldingen goed te zien voor alle kinderen. Om echt een kerstsfeer te creëren, doe je de gordijnen dicht en de kerstverlichting aan. Met een spotje (bijvoorbeeld zo’n bedlampje dat je met een knijper kan bevestigen) verlicht je de kamishibai, waardoor die goed zichtbaar is.

Ook is het verhaal van Kerst verkrijgbaar als ‘tafelverhaal’: zo lees je het verhaal thuis voor aan je eigen kinderen, aan de keukentafel. Het boekje is aan de bovenkant voorzien van een metalen ringband. Door de kartonnen voet kun je het rechtop zetten, met de afbeeldingen naar je ‘publiek’ gericht. Op de achterzijde is voor jou als voorlezer de tekst van Alianna Dijkstra zichtbaar. Zo lees je makkelijk het verhaal voor. Bijvoorbeeld aan tafel dus!