fbpx

Basisschool

De kracht van Bijbelverhalen

Ieder basisschoolkind houdt van spannende verhalen. Verhalen met een held én een slechterik. Verhalen met een woeste storm, en met oorlog; over koningen en overwinningen. Verhalen die basale emoties bij je oproepen: de angst van het opeens alleen zijn, of de blijdschap van ergens bij mogen horen. 

De Bijbel zit vol met verhalen die krachtig tot de verbeelding van kinderen spreken. De Schatkoffer brengt deze gebeurtenissen tot leven.

Kerstmis op de basisschool?

‘Juf, wat is Kerstmis?’ ‘Wat is dopen?’ ‘Waarom bouwde Noach een boot?’ Als juf of meester wil je zulke vragen goed kunnen beantwoorden. Misschien krijgen de kinderen uit je klas de Bijbelverhalen niet meer mee van thuis. Maar hoe leg je zoiets uit aan je leerling van 5? Is Kerst meer dan zingen rondom de kerstboom? En die boot van Noach, hoe zat dat precies?

Schatkoffer

Met De Schatkoffer komen drie eigenschappen, nodig voor het vertellen van een goed verhaal, samen:

  1. Prachtige afbeeldingen, verzorgd door bekende Nederlandse illustratoren;
  2. Een verhalenset bestaat uit tussen de 10 en 14 vertelplaten: elk logisch moment in het verhaal wordt verbeeld;
  3. Vertellen of voorlezen met de vertelkast is een beproefde onderwijstechniek. Het jonge ‘publiek’ kijkt en luistert geconcentreerd; de kinderen nemen het verhaal daardoor goed op.

Met de Schatkoffer onderwijs je je kinderen op een inspirerende manier in de rijke cultuur van de bijbel. En het mooiste is: met de vertelkast kan iedereen voorlezen!

Copyright © 2023 by Galileo Academy. All rights reserved.