fbpx

Martijn van der Linden (1979) is een Nederlandse illustrator van kinderboeken. Samen met zijn vrouw, kinderboekenschrijfster Maranke Rinck, maakte hij diverse prentenboeken, zoals Het prinsenkindIk voel een voet!Memorykonijn en Tangramkat.

Met Tangramkat vielen Martijn en Maranke samen in de prijzen: het werd in 2017 bekroond met een Zilveren Penseel én een Zilveren Griffel. Ook werd Tangramkat verkozen tot een van de Best Verzorgde Boeken van 2016. (Tangramkat is trouwens ook verkrijgbaar als kamishibai-verhaal!)
Naast verschillende andere prijzen, won Martijn in 2016 de Woutertje Pieterse Prijs voor Stem op de okapi (geschreven door Edward van den Vendel).
Martijns werk verschijnt in meer dan twaalf landen.

Sinds hun eerste prentenboek ‘Prinsenkind’ in 2004 verscheen, is Maranke Rinck (1976) inmiddels fulltime tekstschrijver. Samen met Martijn hebben ze een werkplaats voor verhaal en illustratie: De kinderboekenslagerij. Maranke schrijft er verhalen‚ kinderboeken en educatieve teksten. Als schrijfcoach begeleidt ze er kinderen en volwassenen bij het schrijven van hun eigen verhalen.

Dit jaar mochten Martijn en Maranke hét Prentenboek van de Kinderboekenweek maken: Knikkeruil. Dit boekje is tijdens de Kinderboekenweek 2017 te koop voor € 6,95.

Wij zijn trots dat dit succesvolle kinderboeken-duo het bijbelverhaal Jona voor De Schatkoffer heeft gemaakt! Dankzij de heldere en frisse vertelling van Maranke is het verhaal prettig over te brengen op de jonge toehoorders. Martijn heeft de verhaallijn prachtig weten te verbeelden; de grootsheid van de golven en de immense vis is overweldigend, tegenover die kleine profeet die liever z’n eigen weg gaat.

Lees meer op de website van Martijn