fbpx

Wereldberoemd

Op een berg, met uitzicht over het Meer van Galilea, sprak Jezus over de principes van het Koninkrijk van God. Inmiddels wordt de Bergrede beschouwd als de beroemdste speech aller tijden.

Alles wat Hij in die rede zei, bracht Jezus in de rest van zijn korte leven op aarde in praktijk. De mensen die zijn woorden hoorden, waren er stil van: Jezus liet zien dat Hij de oude geschriften door en door kende, én Hij zette alles in een nieuw daglicht.

Hoogste tijd om ook onze kinderen deze woorden over te brengen. Vandaar het nieuwste verhaal van De Schatkoffer: De Bergrede.

 

Bergrede

Raamvertelling

Maar hoe breng je de Bergrede op een aantrekkelijke manier in beeld? Hoe wordt Jezus’ speech ook voor kinderen begrijpelijk? Twaalf illustraties van een berg met een menigte mensen – daar houden de kinderen hun aandacht niet bij.

Wij hebben van De bergrede een raamvertelling gemaakt: méérdere verhalen in één verhaal. Aan de hand van gebeurtenissen en gelijkenissen in het Nieuwe Testament illustreren we de woorden van Jezus.

Als Jezus zegt: ‘Zalig de armen van geest’, hebben we gedacht aan de vrouw die Jezus’ voeten zalft met kostbare olie (Lucas 7:36-50); zij wás iemand die erkende dat ze volledig afhankelijk was van God. En bij de tekst ‘Heb je vijanden lief’, hebben we gekozen voor een illustratie van de barmhartige Samaritaan.

 

Meer mogelijk

De bergrede als raamvertelling biedt jou als voorlezer nieuwe mogelijkheden. Je kunt De bergrede vertellen, en kort verwijzen naar de illustraties die als uitleg dienen. Maar je kunt ook één vertelsessie wijden aan een stukje van de Bergrede. Dan licht je één fragment uit, waarbij je meer aandacht geeft aan het vertellen van het bijbehorende verhaal.

De bergrede
Jezus bouwt aan het Koninkrijk van God
illustraties: Marleen Verhulst
isbn: 9789491383083
prijs: 29,95