Pasen 2020

Het Paasverhaal voorlezen, hoe doe je dat in deze bijzondere tijden? We vieren geen Paasfeest dit jaar, althans, niet in de klas en niet in de kerk. En toch wil je dat de kinderen het verhaal te horen krijgen!

Voor deze gelegenheid hebben wij het Paasverhaal digitaal gemaakt! Zo kun je met beeldbellen – bijv. Skype of Facetime of Zoom – toch voorlezen aan kinderen.

Bekijk hier een paar illustraties uit het Schatkoffer-verhaal over Pasen, prachtig geïllustreerd door Marieke ten Berge:

 

Pasen

Over De Schatkoffer

De Schatkoffer maakt losbladige, geïllustreerde Bijbelverhalen die je voorleest met het vertelkastje. Een verhaal bestaat uit 11 tot 15 stevige losse vellen met op de voorzijde grote kleurrijke illustraties. Op de achterzijde staan twee vertelteksten: één voor de allerkleinste kinderen en één voor de iets oudere (ca. 5 en ouder).

Het vertelkastje, de beeldende illustraties én jouw voorleesstem zijn een bijna magische mix die kinderen meevoert met het verhaal.

  • We zijn enthousiast over voorlezen omdat dat hét middel is om kinderen enthousiast te krijgen om zelf te gaan lezen.
  • We zijn enthousiast over Bijbelverhalen: ze zijn boeiend, veelzijdig en van alle tijden.
  • En we zijn enthousiast over beeldende kunst: we besteden veel aandacht aan de artistieke uitvoering van de verhalen: zo prikkelen we de verbeeldingskracht van ons (veelal jonge) publiek.

Koop nu het Paasverhaal met de kortingscode digi-pasen-xeppyi

Maak een keuze*:

De digiversie t.w.v. 39,95 die ook geschikt is voor het digibord, nú voor slechts € 24,95:

Speciaal voor thuisgebruik stellen we nu een ‘light’-editie beschikbaar, voor slechts € 14,95:

‘Marieke heeft in dit Paasverhaal haar eigen stijl de gebeurtenissen weten vast te leggen, alsof ze er zelf bij was. De dieptewerking in haar platen komt in vertelkastje helemaal tot zijn recht; dit is verteltheater ten voeten uit!’

Pasen niet zo bekend

Het verhaal over Pasen begint met wie Jezus eigenlijk is. Zo zullen ook kinderen die niet met de bijbel bekend zijn, door het verhaal worden meegenomen:

‘Wie is die man? Is hij de Zoon van God? Die op een nacht in een stal is geboren, en toch een koningskind is?

Dit is Jezus. Elke zieke die bij hem komt, maakt hij beter. Zelfs dode mensen maakte hij weer levend. Hij heeft ook wonderen gedaan: eerst had hij twee broden en vijf vissen. En toen konden duizenden mensen genoeg eten!

Hij sluit vriendschap met vieze zwervers, met slechte mensen, met rijk en arm, en hun levens veranderen meteen.
Jezus is een wijze meester, die de oude boeken heel goed kent. Hij heeft twaalf leerlingen die hij speciaal heeft uitgekozen. Die gaan overal met hem mee naartoe.’ Uit: Pasen, geïllustreerd door Marieke ten Berge.

Ook de intocht van Jezus in Jeruzalem, dat met Palmpasen gevierd wordt, is in het verhaal verwerkt.

Het verhaal over Pasen begint met wie Jezus eigenlijk is. Zo zullen ook kinderen die niet met de bijbel bekend zijn, door het verhaal worden meegenomen. De platen zijn echt prachtig! Ik was vooral heel benieuwd hoe de kruisiging afgebeeld zou zijn. Dit is heel ingetogen en alleen de achterkant van de kruizen zijn geïllustreerd. De platen zitten vol met allerlei details en de kinderen wilden ze graag uitgebreid bekijken.