Pasen

Pasen

Pasen: de dood en opstanding van Jezus
Vertelplaten voor de kamishibai
14 fullcolour platen op A3-formaat
Op de achterzijde voorzien van twee vertelteksten; voor de allerkleinsten en de iets oudere kinderen
ISBN 978 94 91383 06 9

‘Marieke heeft in dit Paasverhaal haar eigen stijl de gebeurtenissen weten vast te leggen, alsof ze er zelf bij was. De dieptewerking in haar
platen komt in de kamishibai helemaal tot zijn recht; dit is verteltheater ten voeten uit!’

Pasen nog altijd relevant

‘Wie is die man? Is hij de Zoon van God? Die op een nacht in een stal is geboren, en toch een koningskind is?

Dit is Jezus. Elke zieke die bij hem komt, maakt hij beter. Zelfs dode mensen maakte hij weer levend. Hij heeft ook wonderen gedaan: eerst had hij twee broden en vijf vissen. En toen konden duizenden mensen genoeg eten!

Hij sluit vriendschap met vieze zwervers, met slechte mensen, en hun levens veranderen meteen.
Jezus is een wijze meester, die de oude boeken heel goed kent. Hij heeft twaalf leerlingen die hij speciaal heeft uitgekozen. Die gaan overal met hem mee naartoe.

Hij vertelt de mensen over een nieuwe tijd. Over een ander koninkrijk dat snel gaat komen. De mensen luisteren graag naar hem. Hun leven is zwaar. Ze leven in een land dat onderdrukt wordt door de Romeinen.

Er zijn ook altijd farizeeërs in de buurt, wijze mannen die de oude boeken ook goed kennen. Zij zijn altijd bezig om heel precies alle regels na te leven. Wat Jezus aan de mensen vertelt, klinkt hen verkeerd in de oren. Ze geloven niet dat hij de Zoon van God is. Ze vinden dat hij God beledigt. De farizeeërs willen van hem af.’

Het Schatkoffer-verhaal over Pasen begint met een hele korte kennismaking met Jezus. Zo worden ook kinderen die niet bekend zijn met bijbelverhalen, meegenomen in de lijdensgeschiedenis.

Handig hulpmiddel bij de voorbereidingen

Om je goed te kunnen voorbereiden op het voorlezen van het Paasverhaal, wil je misschien wel weten hoe het precies in de Bijbel terug te lezen is. We hebben ze voor je in een handout op een rijtje gezet. Bij elke plaat staat precies welke stukjes bijbeltekst erbij horen!

Ga naar onze webshop

Lees meer over voorlezen met het vertelkastje (de kamishibai)

Bekijk ook onze andere Bijbelverhalen