fbpx

Het Paasverhaal voorlezen, hoe doe je dat in deze bijzondere tijden?

We vieren geen Paasfeest dit jaar, althans, niet in de klas en niet in de kerk. En toch wil je dat de kinderen het verhaal te horen krijgen

Voor deze gelegenheid hebben wij het Paasverhaal digitaal gemaakt! Zo kun je met beeldbellen – bijv. Skype of Facetime of Zoom – toch voorlezen aan kinderen. (Lees verder voor tips.)

Bekijk hier een paar illustraties uit het Schatkoffer-verhaal over Pasen, prachtig geïllustreerd door Marieke ten Berge:

Over De Schatkoffer

De Schatkoffer maakt geïllustreerde Bijbelverhalen die bestaan uit 11 tot 15 stevige losse platen. Op voorzijde grote kleurrijke illustraties; op de achterzijde staan twee vertelteksten. Zo kun je voorlezen aan zowel de allerkleinsten als de iets oudere kinderen. Waarom kies je voor de verhalen van De Schatkoffer?

  • We zijn enthousiast over voorlezen omdat dat hét middel is om kinderen enthousiast te krijgen om zelf te gaan lezen.
  • We zijn enthousiast over Bijbelverhalen: ze zijn boeiend, veelzijdig en van alle tijden.
  • En we zijn enthousiast over beeldende kunst: we besteden veel aandacht aan de artistieke uitvoering van de verhalen: zo prikkelen we de verbeeldingskracht van ons (veelal jonge) publiek.

Pasen: de dood en opstanding van Jezus
Vertelplaten voor de kamishibai
14 fullcolour platen op A3-formaat
Op de achterzijde voorzien van twee vertelteksten; voor de allerkleinsten en de iets oudere kinderen
ISBN 978 94 91383 06 9

De digiversie voor klassen en groepen t.w.v. € 39,95 – ook geschikt is voor het digibord

Speciaal voor thuisgebruik, max. 5 kinderen: de ‘light’-editie, voor slechts € 17,50:

‘Marieke heeft in dit Paasverhaal haar eigen stijl de gebeurtenissen weten vast te leggen, alsof ze er zelf bij was. De dieptewerking in haar platen komt in de kamishibai helemaal tot zijn recht; dit is verteltheater ten voeten uit!’

Pasen begint met: Wie is Jezus?

Het verhaal over Pasen begint met wie Jezus eigenlijk is. Zo zullen ook kinderen die niet met de bijbel bekend zijn, door het verhaal worden meegenomen:

‘Wie is die man? Is hij de Zoon van God? Die op een nacht in een stal is geboren, en toch een koningskind is?

Dit is Jezus. Elke zieke die bij hem komt, maakt hij beter. Zelfs dode mensen maakte hij weer levend. Hij heeft ook wonderen gedaan: eerst had hij twee broden en vijf vissen. En toen konden duizenden mensen genoeg eten!

Hij sluit vriendschap met vieze zwervers, met slechte mensen, met rijk en arm, en hun levens veranderen meteen.
Jezus is een wijze meester, die de oude boeken heel goed kent. Hij heeft twaalf leerlingen die hij speciaal heeft uitgekozen. Die gaan overal met hem mee naartoe.’ Uit: Pasen, geïllustreerd door Marieke ten Berge.

Ook de intocht van Jezus in Jeruzalem, dat met Palmpasen gevierd wordt, is in het verhaal verwerkt.

 

Het Schatkoffer-verhaal over Pasen begint met een hele korte kennismaking met Jezus. Zo worden ook kinderen die niet bekend zijn met bijbelverhalen, meegenomen in de lijdensgeschiedenis.

 

Handig hulpmiddel bij de voorbereidingen

Om je goed te kunnen voorbereiden op het voorlezen van het Paasverhaal, wil je misschien wel weten hoe het precies in de Bijbel terug te lezen is. We hebben ze voor je in een handout op een rijtje gezet. Bij elke plaat staat precies welke stukjes bijbeltekst erbij horen!

Ga naar onze webshop

Lees meer over voorlezen met het vertelkastje (de kamishibai)

Bekijk ook onze andere Bijbelverhalen