fbpx

April: Ark-van-Noach-maand!

Ark in Urk

Als je het verhaal van Noach leest, dan kom je een nogal nauwkeurige werkbeschrijving tegen, hóe Noach zijn ark moet bouwen. De bouwmaterialen die hij moest gebruiken, de precieze afmetingen, het aantal deuren, ramen, verdiepingen — alles is terug te vinden in die bijbeltekst.

‘Onze’ ark, in de vertelplatenset van Sanne te Loo ziet er veel mooier uit dan hoe hij waarschijnlijk in werkelijkheid is geweest: die had nog het meest weg van een uit de kluiten gewassen rechthoekige doos. De ark was ook niet bedoeld om mee te varen. Waar zou Noach naartoe — of omheen — moeten varen? Er was overal water! Het

De VerhalenArk in Urk is zo getrouw mogelijk (maar waarschijnlijk iets kleiner) gemaakt volgens die aanwijzingen in de Bijbel. Dit drijvende Bijbelmuseum neemt je mee op een reis langs de verhalen van Adam & Eva, Kaïn & Abel en Noach. En langs Abraham, Mozes en Samson tot aan het Nieuwe Testament. De Boom des Levens, die door de hele Ark groeit, verbindt de verhalen en laat het geheim zien van het Nieuwe Testament.