fbpx

Uitbreiding van het fonds

Uitgeverij de Schatkoffer is bekend van de Bijbelverhalen voor het vertelkastje. Begin 2024 bracht een koerswijziging. De vertelplaten blijven voorlopig gewoon leverbaar, net als de vertelkastjes. Daarnaast breidt de collectie uit met prentenboeken.

Én er is plaats voor boeken voor volwassenen! Zo werken we – in samenwerking met Stichting het Woord – aan een nieuwe, Messiaanse Bijbelvertaling, die in serie (losse Bijbelboeken) zal verschijnen.

Hoe het begon

In 2011 startte ik Uitgeverij de Schatkoffer vanuit een drievoudige passie: 

  • Bijbelverhalen. De christelijke cultuur raakt steeds meer op de achtergrond in de Nederlandse samenleving (door de ontkerkelijking maar ook door de multiculturele samenleving met meerdere geloofsovertuigingen), waardoor we we steeds verder af komen te staan van de Bijbel, terwijl die ook vandaag nog boeiend en inspirerend is;
  • Goed artwork voor kinderen. Er is, denk ik, steeds weer opnieuw behoefte aan mooi uitgewerkt materiaal om de bijbel voor jonge kinderen tot leven te brengen;
  • Voorlezen. Door voor te lezen help je het voorstellingsvermogen van het kind te vergroten. Wat cruciaal is voor plezier in het lezen. En ík ben dol op voorlezen!

Marleen Verhulst

Op ’t eerste gezicht

Ik maakte kennis met het vertelkastje als middel om voor te lezen aan groépen kinderen. Ik was ik meteen verknocht aan deze manier van vertellen. Hoeveel aantrekkelijker is dit kastje dan gewoon een boek in de lucht houden tijdens het voorlezen! Ineens is voorlezen een voorstelling geworden. En je hoeft niet over speciale vaardigheden te beschikken. Iedereen kan voorlezen met de vertelkast!

Zesenzestig boeken

Stel je voor hoe het verhaal over Esther in de vertelkast tot leven zou komen, dacht ik. Zo’n beeldende geschiedenis die zich afspeelt in het oude Perzië, daar zou je wel 20 platen aan kunnen wijden. Of de vele veldslagen die David heeft gewonnen, of het scheppingsverhaal, of de reizen die Paulus maakte door het Romeinse Rijk, of… of… Al met al verhalen genoeg; de bijbel is met zesenzestig boeken onuitputtelijk.